Burgwalzaal

De Burgwalzaal is de voormalige kerkzaal van de Burgwalkerk en staat bekend om zijn uitmuntende akoestiek. Het is niet voor niks dat hier al bijna vijftig jaar lang de maandelijkse cantatediensten plaatsvinden: Bach is thuis in De Burgwal!

Faciliteiten in de Burgwalzaal

De Burgwalzaal heeft met de zitplekken beneden en op het balkon een maximumcapaciteit van ca. 500 zitplaatsen. De vaste banken in een halve cirkel rond het podium (10 x7 meter) zorgen voor een intieme sfeer, ook bij kleinere groepen bezoekers. Aan beide zijkanten van de zaal vindt u de eigen foyerruimte voor onder andere recepties, ‘inloop’ of ‘nazit’. Er is een eigen toiletgroep aanwezig. De Burgwalzaal beschikt bovendien over moderne beeld- en geluidsfaciliteiten, waaronder de mogelijkheid tot livestreams.

De al aanwezige instrumenten (orgel, kistorgel, vleugel en klavecimbel), de prachtige akoestiek en de (digitale) faciliteiten maken deze zaal geschikt voor vele verschillende doelen: concerten, koorrepetities en -uitvoeringen, vieringen, huwelijksbevestigingen en afscheidsbijeenkomsten.

Nieuwsgierig geworden?

U bent van harte welkom om een keer te komen kijken. Wanneer u één of meer zalen wilt huren, kunt u met ons contact opnemen per mail (info@deburgwal.com) of telefonisch (038 2022 740). Wij kunnen dan de door u gewilde datum/data afstemmen, eventueel een optie verstrekken en aan de hand van uw wensen nader overleggen.