Een geurend bakje koffie, een uur prachtige muziek en vrolijke, verrassende toelichtingen. Dat zijn de Koffieconcerten van pianist Wouter Harbers! Vanaf september elke maand in de Burgwal in Kampen.

‘Muziek toegankelijk maken voor iedereen.’ Dat is de missie van Wouter Harbers. Zeven jaar geleden begon hij met de eerste serie koffieconcerten in Zeist. In een paar jaar tijd groeide dit initiatief uit tot een landelijke stichting met ruim honderd concerten per jaar. Om de muziek écht toegankelijk te maken voor iedereen is de toegang gratis.

Openingsconcert ‘Romances’

Wouter en strijkkwartet ‘Romance’ nemen u tijdens het openingsconcert op dinsdagochtend 19 september mee door drie eeuwen romantische muziek, van de ontroerende Air van Bach tot een opzwepende compositie van Ludovico Einaudi. De sfeer tijdens koffieconcerten is ronduit gezellig en dankzij de achtergrondverhalen hoort u de muziek zoals u die nog nooit gehoord hebt. Wouter en het strijkkwartet zijn volkomen op elkaar ingespeeld en traden onder andere live op voor Radio 4 vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar en om 10:30 uur begint de muziek. De entree is gratis; aan het einde van het concert is er een collecte. Wilt u een mooie plek vooraan? Reserveer dan via www.koffieconcerten.nl.

Concertagenda