Het Dudok Quartet Amsterdam heeft onlangs de aftrap gegeven voor een fondsenwervingscampagne die het Dudok Kamermuziekfestival 2024 in Kampen mogelijk moet gaan maken. Dit muziekfestival zal draaien om kamermuziek, een genre van klassieke muziek dat doorgaans gespeeld wordt door een klein ensemble. Het is een prachtige en tijdloze stijl van muziek die ook nu nog blijft boeien en fascineren. Dat bleek ook tijdens het kickstart-concert van vrijdag 16 juni 2023.

Opening van het concert door burgemeester Sander de Rouwe

Burgemeester Sander de Rouwe opende het concert en gaf aan hoe belangrijk het is om het Kamermuziekfestival in Kampen een podium te bieden. In zijn toespraak benadrukte hij de verbanden tussen mensen, monumenten en muziek. Daarbij noemde hij de diverse prachtige locaties waar de muziek van 16 tot 19 mei 2024 te horen zal zijn, van de Bovenkerk en de Buitenkerk tot de muziektent op de Nieuwe Markt. De Burgwal vormt volgend jaar het festivalhart van het muzikale festijn in de binnenstad.

Dudok Quartet Amsterdam zorgt voor een onvergetelijke avond

Na de opening volgde een fantastisch optreden door Dudok Quartet Amsterdam. De aanwezige bezoekers zaten ademloos te luisteren. De mystery guest deze avond was Maarten Ornstein. Hij speelt tenor-saxofoon, klarinet en bas-klarinet en werkt als componist en arranger. Na een solo optreden op zijn saxofoon volgde nog een gezamenlijk optreden met het Dudok Quartet Amsterdam.

Daarna was het tijd voor jong talent. De 13-jarige pianist Mats Egberts uit Kampen speelde samen met Judith van Driel (viool) en David Faber (cello). Ook het slagwerkensemble Suol Percussion gaf acte de présence, met vier vibrafoons en/of marimba’s. De avond werd afgesloten met een prachtig laatste nummer door het Dudok Quartet Amsterdam. Het daverende applaus na afloop van het concert sprak voor zich.

Dudok Kamermuziekfestival 2024 – Laat Kampen klinken!

Het Dudok Kamermuziekfestival in 2024 heeft nu al een indrukwekkende line-up, waaronder de Grammy-winnende zangeres Hilary Summers, violist Shunske Sato en pianist Hannes Minnaar. Dat muziek meer is dan alleen entertainment, bleek ook wel tijdens dit kickstart-concert. Onder de bezoekers is €7000,- ingezameld om het festival mogelijk te maken. Daarnaast heeft een stichting €5000,- toegezegd om het initiatief te ondersteunen.

Dankzij deze donaties kan er een start gemaakt worden met de organisatie van het festival. Als u geïnteresseerd bent in het ondersteunen van de fondsenwervingscampagne voor het Dudok Kamermuziekfestival, dan kunt u een donatie doen via de website.