Titulair organist De Burgwal

Het bestuur van De Burgwal, vanaf begin vorig jaar eigenaar van de (voormalige) Burgwalkerk in Kampen, heeft Sander van den Houten benoemd tot titulair organist van De Burgwal. Bert Endedijk, voorzitter van De Burgwal: ‘Deze benoeming past uitstekend in de ontwikkeling van het gebouw tot vooraanstaand huis van muziek en verdieping. Wij zijn blij  Sander op deze manier aan ons te kunnen verbinden. Sander is een vooraanstaand musicus, die al een groot aantal jaren in De Burgwal het Zwier van Dijkorgel bespeelt tijdens concerten en kerkdiensten. Met deze benoeming is hij verantwoordelijk voor het in goede staat houden van orgels en vleugel in  De Burgwal en zal hij ons blijvend adviseren bij de verdere ontwikkeling van De Burgwal als huis van muziek en verdieping.’ 

Sander van den Houten (1987) is vanaf april 2017 vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel in de evangelisch-lutherse kerk in Den Haag. Hij is daarnaast tweede organist van de Bovenkerk in Kampen. Zijn vakopleiding genoot hij aan het Rotterdams conservatorium. In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle bij Theo Jellema. Hij volgde verschillende masterclasses. Hij is dirigent van een aantal koren en als cantor verbonden aan de Theologische Universiteit in Kampen. Hij is vaste begeleider van het Kampen Boys Choir en het Roder Jongenskoor, geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuospeler en heeft een eigen lespraktijk.