Onlangs hebben de mensen van schildersbedrijf Westendorp het werk aan de grote zaal afgerond. Een prachtig resultaat! Het wachten is nu op de vloerbedekking, andere verlichting en nieuw meubilair. Als dat achter de rug is komt er een aantal schilderijen met afbeeldingen van hoogleraren uit de geschiedenis van de Theologische Universiteit te hangen. We krijgen deze in langdurige bruikleen. Er komt dan ook een nieuwe naam: Frouwe Venemazaal, naar de echtgenote van Hendrick de Cock, vader van de Afscheiding (1834).

De kleinere zalen en de voormalige kosterswoning hebben we vorig jaar al aangepakt. Alles is eerst ‘gestript’, waardoor de oude plafonds weer zichtbaar werden. Deze zijn in de oorspronkelijke kleur teruggebracht.

Ook de prachtige hal heeft zijn oude kleuren teruggekregen; de klok met de glas-in-lood wijzerplaat werd helemaal gerestaureerd en is herplaatst.

Op de eerste verdieping bevindt zich de J.H.Kokzaal met de originele boekenkast uit het kantoor van de uitgever en aan de muur verschillende afbeeldingen uit de geschiedenis van het bedrijf.

De renovatie en vernieuwing van de toiletten is in volle gang. Ook wordt de inrichting van de keuken aangepast aan de eisen van deze tijd. We hopen dit de komende weken en maanden te realiseren. Wat dan rest is de kerkzaal. De tekeningen daarvoor zijn klaar. Binnenkort vindt overleg plaats met de welstandscommissie.

We houden u op de hoogte!